Wie is Paula Vaarkamp?

Over mij en mijn bedrijf

Dit is Paula Vaarkamp

‘Tekst is oppermachtig’

Als klein meisje had ik al een passie voor tekst. Boeken van Francine Oomen werden aan de lopende band versleten en ieder jaar vroeg ik voor mijn verjaardag een encyclopedie, met een thema waar ik naar mijn mening nog te weinig over wist.

Ik wilde leren. Ontdekken en verkennen. De wereld van verhalen schrijven, maar ook de wereld áchter die verhalen. Wegdromen in romantische fictie, om me op latere leeftijd vanaf het puntje van mijn stoel, mee te laten slepen door een intrigerende thriller.

Tijdens mijn opleiding Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam ontdekte ik dat er meer bestaat dan een fictieve schrijfwereld: de digitale wereld ging voor me open en die fascineerde mij direct.

Interviewen, verhalen bedenken en maken. De impact van social media. Een tekstuele boodschap kracht bijzetten door de perfecte woorden te vinden – en deze in de juiste volgorde te plaatsen.

‘Tekst is oppermachtig’, las ik laatst. En daar sluit ik me (mits het een goed doordachte tekst betreft) volledig bij aan.

“Those who say it can not be done, should not interrupt those doing it.”

Mijn bedrijf

Over Paula Produceert

Wist jij tijdens je studie al wat je later wilde worden? Nee, ik ook niet. ‘Ik zie het wel’, dacht ik. Toch was niks doen of afwachten ook niks voor mij. Tijd voor actie in de tent. Stagelopen bij een groot of leerzaam bedrijf en handen uit de mouwen.

Mijn eerste stage ooit liep ik bij Magioni: een gezond pizzamerk. Op dat moment nog volledig in de startblokken. Onder de hoede van oprichtster Manon van Essen keek ik naar online mogelijkheden voor dit merk en experimenteerde ik er flink op los. Ook leerde ik de fijne kneepjes van het ondernemersvak – en dat smaakte naar meer.

Na mijn stage bij Magioni koos ik daarom voor de specialisatie ‘ondernemerschap’, waar ik samen met drie medestudenten FINKK uitdacht en oprichtte: een online platform dat creatieve studenten verbindt aan (beginnende) ondernemingen. Hoewel we voor dit schoolproject niet verplicht waren ons in te schrijven bij de KvK, deden we dit toch. Met onze eerste echte omzet tot gevolg. Trots!

Later liep ik een productiestage bij RTL Boulevard en RTL Late Night. Hier leerde ik alles over het maken van een dagelijks live TV-programma en bleef ik na mijn stage, tussen het studeren door, op freelancebasis frequent werkzaam als beeld- en muziekproducer.

En toen: anderhalf jaar later en afgestudeerd. Zin om me verder te ontwikkelen. Naast opvolgen en uitvoeren ook zelf maken en bedenken. Ik kreeg het voordeel van de twijfel en mocht als redacteur aan de slag voor RTL Healthy Fest. Zonder enige redactie-ervaring, maar wel met flinke dosis enthousiasme en klaar om een nieuw avontuur aan te gaan.


Met succes: het platform werd goed bezocht. Regelmatig zette RTL Nieuws mijn artikelen door naar hun Lifestyle-sectie, wat voor mij op dat moment steeds als een overwinning voelde.

Na een periode van zes maanden merkte ik dat schrijven me lag, maar ik miste de afwisseling van het produceren. Verhalen tikken is geweldig, maar niet iedere dag achter hetzelfde bureau – hoe graag ik ook zou willen.

Afwisseling is naar mijn mening één van de belangrijkste factoren om te bepalen of je werk leuk is – en of het kans maakt voor lange tijd leuk te blijven. Om die reden maakte ik eind 2019 de sprong in het diepe en ben ik gaan ondernemen. Zelf mijn opdrachten bepalen en (nog) meer uitdaging. Risico’s en onzekerheid, tegenover vrijheid en onbeperkt veel afwisseling als beloning.

En hier zijn we dan: geweldige opdrachtgevers, klussen en ervaringen rijker. De beste keuze die ik ooit heb gemaakt.

NIKKI LANCEE

Healthy Fest Weekend heeft Paula ingehuurd met name voor contentredactie en deels ook voor productiewerkzaamheden. Paula is tekstueel zeer sterk in creatieve en opzwepende communicatie. Ze kan de doelgroep goed bereiken met een passende tone of voice. Als Paula ergens haar tanden in zet, dan weet je zeker dat het goedkomt!”

FRANKE VAN HOEVE

“Als eindredacteur van de lifestyle-sectie bij RTL Nieuws heb ik een aantal maanden met Paula gewerkt. Deze tijd heb ik als bijzonder prettig ervaren: het is fijn samenwerken met haar. Ze is enthousiast en leergierig. Niets is te veel en ze reageert goed op feedback. Bovendien is ze niet bang om haar mening te geven als ik daarnaar vraag.”

Mag ik je beter leren kennen?

Ik wil weten wat je wensen zijn, zodat ik je zo goed mogelijk kan helpen